vrijdag 11 mei 2012

LET'S DO THIS SHIT

Ik vind mezelf niet dom.
Nee, echt, absoluut niet. Ik ben 16 en zit in 6vwo. Ik kan mijn examens wel halen.
Althans, dat hou ik mezelf voor.

Ik ben eigenlijk heel erg bang. Bang dat ik het niet haal, dat ik nog een jaar op deze school zit. En dan zou mijn opleiding bij de HKU niet meer doorgaan, dat terwijl ik er zoveel moeite voor heb gedaan. Al mijn vrienden(op mijn beste vriendin na) zouden weg zijn van school. Maar ik wil niet achter blijven.
Klinkt dramatisch allemaal. Maar wie vindt het nou leuk om te zakken?

Net een Engels examen gemaakt; 4.6. Niet zo geweldig goed, net als mijn eco proefexamen waar ik maar 1/3 goed had, hetzelfde met aardrijkskunde.
Maar een paar lieve meiden hebben me laten inzien dat ik het kán. Ik kan het. En ik ga het doen ook.

Dit is een bericht voor iedereen die examenstress heeft:
Je bent niet de enige. Focus niet op de fouten die je maakt, maar op de dingen die je goed doet. Die zijn er ook! We gaan dit gewoon even halen. Diehard leren en giga ingevingen krijgen op het examen. Ja, het gaat helemaal goedkomen. We hebben verdorie die basis jarenlang opgebouwd. Vertrouw daarop!

Er zijn nog meer dingen; ik was net zo gefocust op het leren en alle stress, dat ik even alle leuke dingen vergat.
Ultieme gelukmoment creëren? Owl City luisteren, thee drinken, foto's van mij en mijn lieve vriendje bekijken en GivesMeHopes lezen. Dat maakt me weer blij. Nu kan ik er weer tegenaan. Wat maakt jullie blij? Tel de dingen! Zijn er eigenlijk best veel hè?

Beste mensen, we kunnen onszelf wel de diepte in praten 'Ohhh eco gaat zoooo lastig worden' en 'Ik ben zo bang voor aardrijkskunde!' maar waarom keren we het niet om?
'Nederlands gaat helemaal goedkomen!'
'Zo boekje dicht oogjes toe genoeg geleerd voor wiskunde!'
Laten we vertrouwen op onze kennis. We kunnen het. We gaan gewoon even keihard slagen!1 opmerking:

  1. Ik herinner me mijn examentijd nog... weken "vakantie", niks leren, nooit geleerd, alleen maar uitrekenen wat ik minimaal moest behalen om nog over te gaan. Uiteindelijk bij twee vakken exact het minimale behaald en met een zesjes-rapport van school gegaan.
    Voel ik me nu dom? Yes! Ik heb nooit echt opgelet op school en nooit mijn best gedaan. Ik heb geen idee wat de hoofdstad van bijv. schotland is, ik weet niet welke Amerikaanse staat precies wáár ligt, mijn rekenvaardigheid is om te huilen, geschiedenis idem dito etc.
    Ben ik slim? Yes! Ik had het alleen wel wat eerder mogen gebruiken ;)

    Dus allemaal: schouders eronder en doorzetten! Het is even bikkelen, maar weet wat je ervoor terug krijgt. De middelbare school kan je niet zomaar over doen, het is dé plek voor algemene kennis, waarna je je met een studie specialiseert. Nog even... het is bijna vakantie ;)

    BeantwoordenVerwijderen